duminică, 1 mai 2011

Blind justice

Din ciclul "Justitia e oarba" am asistat siderat la un nou episod penibil din romanica noastra mica, marunta si corupta.
Judecatoare Elena Turcu beata o ratata cu tupeu


Trec peste "impartialitatea" celor care prezinta stirile, si analizez pur si simplu situatia. Mare lucru e in romania sa ai pile...mare si atat de folosit ca a devenit ceva normal iar cei care nu il utilizeaza sunt rapid categorisiti ca si "fraieri". Practic, daca ai bani si relatii, ai putere sa faci ce vrei, cum vrei, cand vrei si nici dracu nu poate sa te atinga. Trist, dar adevarat.

Altfel cum sa-ti explici inclusiv acest caz? Scapa taratura de probleme? Scapa..ca ea poate. Poate sa conduca beata, poate sa refuze constant prelevarea probelor biologice, se da bolnava si se prezinta la tribunal cand are chef, tine cu dintii de functie si mai mult, dupa cum am vazut intr-un articol, cere si despagubiri statului roman in valoare de 150000 RON pentru perioada cat a fost suspendata din functie. Iar noi fraierestenii de rand platim, platim si tacem malc, ca deh, nu ne putem pune cu stimabilul rebut uman cu titlu de judecator.

Cat de usor e in tara asta sa apara din nimic un viciu de procedura, o usita lasata descuiata pentru ca sa poata sa se scurga pe acolo in tihna toata mizeria si jegul de care sunt capabili cei sus-pusi!

Si ca ea scapa si multi altii, scapa beizadeaua lui Placinta, scapa fostul prefect de Cluj aka Platon, scapa sarmana de doamna Ritzi, si or sa tot scape si alti necajiti gen d-l Botis. Scapa, pentru ca ei pot, iar noi suntem doar niste amarasteni care au avut ghinionul sa se nasca intr-o tara minunata pe nume Romania, intr-un popor cu o moralitate si o tarie de caracter cum rar iti este dat sa vezi, si condusi de niste lideri care ne reprezinta, adevarate repere de integritate si sensibilitate.

...c'est magnifique!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu