duminică, 17 octombrie 2010

Allons enfants de la Patrie!

Citeam si eu presa online din lipsa de ocupatie cand am dat peste detalii legate de protestele francezilor impotriva unui proiect de lege care prelungeste varsta de pensionare.

Ceea ce mi-a atras atentia au fost niste "detalii minore": manifestatiile au degenerat in violente intre participanti si fortele de ordine, violente care se vor repeta probabil si in zilele urmatoare, cele mai puternice manifestatii au avut loc taman in Paris si s-au soldat cu pagube materiale insemnate si mai multi raniti, si...atentie...la manifestatii au participat cam 825.000 de oameni!!!

Si stau si ma uit la ce e la noi in pustia asta de tara cu poporul asta lipsit de vlaga, care traieste de pe o zi pe alta, este lovit de masuri "anticriza" incomparabile cu ceea ce a determinat valuri de protest in Franta si reuseste sa scoata la ditamai mitingul de protest maxim 20.000 de oameni.

Nu stiu cati oameni inteleg diferentele pe care incerc sa le subliniez... Deci noi mai flamanzi, mai amarati, mai nenorocoti si loviti de "prostie" reusim sa mobilizam 20 de mii de oameni prin eforturi imense, iar francezii, pentru o singura lege, ajung sa iasa 800 de mii de oameni in strada si sa se ia la bataie cu fortele de ordine. Si, nu doar francezii, ia uitati-va si la greci.

Dar ce ma mir domnule...doara francezii au ca si imn "La Marseillaise", imn de lupta...pe cand noi avem "Desteapta-te romane"...adormit

Un comentariu:

  1. corect, frumos, si superb!!! in acelasi timp :P

    cam adormiti am fost tot timpul, inclusiv cand veneau turcii si tatarii la razboi - greu ne mobilizam si pe atunci...

    calu stie care e problema noastra - cultura, genele, si mentalitatea...
    noi stim doar cu desteapta-te si cu 3 culori :))

    o singura obiectie am:
    In Franta sunt 57 206 000 locuitori, natalitatea este de 13,3 ‰. Mortalitatea este de 9,2 ‰, iar populatia urbana reprezinta 74 %.
    deci se mobilizeaza cam 2% la greva
    In Romania: mai suntem cam vreo 17 mil, din care multi nu sunt la urban, iar cei care sunt au tot mentalitate de rural...
    iata cum 2% din 17 mil se transforma in 20 000 (0.1%) in loc de 340 000 :P

    gradul de cultura si civilizatie, dar si o mentalitate de "fier" - cineva ne va trezi si pe noi, intr-o forma sau alta, poate exact o asemenea "guvernare" :))

    pacat de cei mai cu minte, ca prostii de obicei sunt mai fericiti si se adapteaza mai ushor - si cum la noi prostia e muuulta...

    RăspundețiȘtergere