miercuri, 13 iulie 2011

Si totusi...se poate!

In sfarsit, vad si eu o stire care ma bine dispune, care ma face sa ma bucur pentru altii, care ma face sa sper ca poate, poate, normalitatea nu a devenit un lux.

Stirea este preluata din Adevarul de Cluj si o sa o postez fragmente din ea

iPad-uri pentru elevii de 10 la BAC din Cluj

Cei opt elevi din judet care si-au luat Bacalaureatul cu nota 10 au primit azi, din partea Prefecturii, cate o diploma si cate un iPad 2, foarte popular la aceasta ora. Darurile au fost inmanate de prefectul Florin Stamatian care i-a felicitat pe tineri desi a declarat ca nu este de acord cu acest gen de cadouri.

Tabletele PC au fost finantate de Fundatia 'Provita', prefectul fiind unul dintre membrii fundatiei. Un iPad2 valoreaza in jur de 2.500-2.600 de lei. Tinerii premiati sunt:
  • Iulia Plaian de la Colegiul National 'George Coşbuc',
  • Laura Rasinar de la Liceul Teoretic 'Nicolae Balcescu',
  • Nadina Zanoaga de la Liceul Teoretic 'Gheorghe Sincai',
  • Mihaela Pilug de la Liceul Teologic Adventist 'Maranatha',
  • Alexandra Marian de la Colegiul National Pedagogic 'Gheorghe Lazar',
  • Iulia Baciu, Catalin Oarga si Melina Suciu, toti trei absolventi ai Colegiului National 'Mihai Viteazul' din Turda.

Desii pare putin artificial, nu pot sa nu ma bucur insa pentru acest gest. Nu atat pentru copii, cat mai ales pentru faptul ca in sfarsit este apreciata inteligenta unor copii si faptul ca acestia au invatat din greu pentru a lua acele note de 10. Ma bucur sa vad ca este incurajata invatatura, in aceste vremuri triste cand notele bune luate la un examen important au devenit desuete, cand scoala adevarata, invatatura sunt privite cu dispret.

Pacat ca nu se mediatizeaza mai bine acest tip de evenimente, pentru ca ele sa atraga atentia opiniei publice, pentru ca si altii copii sa fie motivati sa se puna cu burta pe carte, pentru ca si altii sa se ia dupa exemplul prefecturii din Cluj si sa facem ceva pentru acesti copii capabili care reprezinta viitorul tarii asteia, asa amarate cum e ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu