joi, 26 august 2010

Muuu

Inca de la inceput tin sa mentionez ca nu am nimic cu sarmanele bovine, ele nu au nici o vina ca le cheama vaci, boi, bivoli, etc. Singura lor problema e ca noi oamenii in autointitulata noastra desteptaciune le consideram proaste, si mai mult am asociat numele lor cu persoane din preajma noastra.

Altfel cum sa folosim noi formulari de genul "Doamne, ce bou", "Individa asta e o vaca", "Esti mai prost ca o vita", "mai vita incaltata", "mai vaca, uitate pe unde treci", "se uita ca vitelu la poarta noua" si etc...

Dupa ce sarmanele animale ne dau carne, lapte, piele de mii de ani si au tras in jug pana nu au mai putut, noi "desteptii" si "inteleptii" le-am asociat numele cu prostia noastra. Si cam aceeasi poveste e si cu oile, daca stam putin sa ne gandim, noi cei "intelepti".

Si totusi, desi am afirmat mai sus ce am afirmat, nu pot sa nu folosesc si eu urmatoarea fraza "Noi romanii suntem mai prosti ca vitele si oile la un loc! Suntem jenanti prin lipsa de personalitate si verticalitate, ne lasam manevrati si dusi cu vorba mai rau ca oile, si ne uitam mai rau ca vitelu la poarta noua cand vine vorba de cei care ne conduc si minciunile/promisiunile care ni le spun. Suntem un popor urat, cu un caracter de doi bani, cu o personalitate infecta si imi e rusine ca sunt roman!"

Cui nu-i place, sa vina cu argumente. Pana una alta, uitandu-ma la realitatea care ma inconjoara, la lipsa de reactie a oamenilor la deciziile clasei politice, la lipsa de respect si mitocania de care ma lovesc zi de zi prin oras, la minciunile, crimele, si scandalurile care ne-au inundat mass-media nu pot sa afirm altceva decat ca suntem mai rai ca niste vite duse la taiere. Si, cu toate acestea, nu dam semne de indreptare. Continuam sa mergem inainte fara un scop in viata, fara sa ne punem problema "oare cum ar fi daca?", fara sa cracnim la incalcari de drepturi. Orbi, surzi si muti la tot ce ne afecteaza, ne traim viata mizera pe plaiuri mioritice, continuam sa ne taram prin noroi si sa rabdam toate porcariile unor conducatori pe care nimeni nu sustine ca i-a votat si tutusi ne conduc.

Pana cand? Probabil pana vom muri sau vom crapa de foame si frig. Altfel, cat timp mai putem sa mancam tacamuri de pasare, cat timp mai avem slana si ceapa, rabdam, si tragem la jug intr-o directie necunoscuta noua.

Muuuuuuuuuuuuuu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu