joi, 30 iunie 2011

Daca...

Daca si cu parca se plimbau cu o barca,
si daca daca nu era, parca parca se inneca!

Ptiu drace, ca nu ma lasa funebriu asta nici sa ma duc la somn linistit. Pe langa ca e analfabet si nu e in stare sa tina singur un discurs, azi a mai scos una care m-a lovit drept in moalele capului si mi-a sarit pana si ultima doaga ce mai era stabila acolo.
Cred ca anul acesta asistam la cel mai corect organizat bacalaureat din ultimii 20 ani. Cum ar arata Romania azi daca 20 de generatii care au dat bacalaureatul nu ar sti ce este spaga, nu ar sti ce este frauda? Daca 20 de generatii, adica toti cei care au intre 38 si 18 ani, nu ar fi fraudat. Daca pentru ei frauda ar fi ceva inexistent, Romania arata altfel!
Pai bine mai c*rva masculina, acu ne faci pe toti asa pe fata spagari si hoti? Te iei dupa chelul celalalt de la Cotroceni care isi pune in cap asa in nestire monarhia si Rusia fara nici o greata si faci si tu afirmatii doar asa in doru lelii ca sa te afli tu in treaba?

Eu cred ca romania ar fi aratat altfel daca ar fi avut conducatori care sa nu fure, sa minta si sa insele cu orice ocazie, conducatori care sa se gandeasca la tara si popor, nu doar la cum sa-si umple buzunarele personale si pe cele ale celorlalti membri ai familiei.

Tu vorbesti de spaga agramatule incapabil sa faci un acord corect? Oare cum ai ajuns acolo sus in postul ala caldut? Si apropo smechere, vezi ca si tu te incadrezi in limita asta de varsta. Chiar daca ai absolvit tu nu stiu ce scoli inalte de mare academician in chimie prin strainatati. Mai stiu eu una mare academiciana in chimie, doctor honoris causa prin o gramada de alte tari, savant de renume mondial, pe nume...Elena Ceausescu. Numa ca ea a murit impuscata in ziua de craciun...daca intelegi unde bat... :D Asa ca, m-am lamurit cam cum e si cu scolile terminate dincolo, sau cu titlurile de onoare primite pe acolo. M-am lamurit cat de capabil esti geniule pustiu...se vede de la o posta odata ce deschizi gura aia lipicioasa si pupincurista.

Deci asa..romania ar fi aratat altfel daca nu s-ar fi fraudat. Ai de fundu tau agramatule, fac pariu la orice ora ca ti-as putea prezenta cel putin 50 de absolventi de liceu cu bacalaureatul luat si care se incadreaza in limita aia de varsta si ti-ar da clasa! Daca unii fura in tara asta, nu inseamna ca toti oamenii din tara fura! Dar deh, nu ai tu de unde sa stii asta "micutule", pentru ca la voi acolo sus la putere regula e exact pe dos, toti fura si mint. Atata doar ca unii tac chitic, iar altii sar si ei ca purecu in ulei si se baga in seama prin media ca ce marete realizari au facut ei si cat de prosti si rai is ailalti!

Si totusi, mintea mea bolnava nu se rabda sa nu remarce un lucru. De ce d-le funebru, nu ati spus 37 de ani, sau 39, 40 de ani? De ce tocmai 38? Oare cine este scos in afara din limita aia de varsta? Nu se poate sa nu fie un motiv, altul decat ala ca probabil e greu sa numeri dupa cifra aia! Mamaaaa...ce ma mai roade curiozitatea!!!

Asta suntem d'le...o tara de spagari, hoti, inselatori, tarfe si oameni lipsiti de caracter si demnitate. Prosti, fraieri, innapoiati, necivilizati, inculti si nesimtiti! Iar ei ne reprezinta din toate punctele de vedere, ca doara de aia i-am ales sau s-au ales(dreaq stie care o fi adevarul)! RUSINE!

luni, 27 iunie 2011

Trei culori

Trei culori cunosc pe lume, amintind de-un brav popor, ce-i viteaz, cu vechi renume, in lupta triumfator

Ptiu drace, ca am ajuns sa citez versuri din vechiul imn! Chiar ca se duce la naiba toata lumea asta. Insa asta e adevarul si nu mi rusine sa recunosc, mai mult imi place imnul vechi (pana la partea cand o luam pe aratura cu partidul mult iubit, ca ma si ia instant cu tremurici portocalii, rosii si galbeni, cu putina nuanta de verde minoritar cand aud de cuvantul "partid") decat imnul "desteptator" din prezent. Am mai scris candva, imnul actual suna pentru mine ca o marturisire ca suntem niste adormiti, care trebuie sa ne trezim. Inclusiv ritmul imnului e lent, indeamna la amorteala, pe cand cel vechi era mult mai ritmat. Ia dati pe goagle si vedeti diferenta ;)

Dar deh, daca tot vorbeam ieri de ipocrizie, musai sa continui si azi, ca nu ma rabd la ce am vazut prin presa azi, dimineata (pe racoare ;)).
Cica, de ziua drapelului s-a trezit unu, nu dau nume, persoana importanta mon cher, sa afirme ca in ziua de azi romanii au uitat sa-si respecte valorile, si trec pe langa drapel ca pe langa un stalp de iluminat. Citez:
Adesea daca priviti pe strada vezi oameni care trec pe langa tricolor ca pe langa un stalp de iluminat, este proba faptului ca am uitat sa avem in viata de zi cu zi ca referinta valorile noastre.

Pai cum doamne pusca-i pe toti, sa mai ai incredere in cineva in tara asta? Cum sa respecti ceva in tara asta, cand chiar ei, cei care ne conduc de la revolutie incoace au dat dovada de lipsa totala de respect la adresa valorilor nationale? Pentru ce sa fii patriot cand ei nu sunt? Pentru ce sa dai dovada de respect, cand ei nu o fac? Pentru ce sa te inchini la drapel cand ei il calca in picioare? Cand peste tot in jurul tau ii vezi pe ei sau pe odraslele si prietenii lor cum isi bat joc constant de principii morale, oameni si valori?

Macar noi trecem pe langa drapel ca pe langa stalpul de iluminat ca niste oameni indiferenti, pe cand ei, cei sus pusi trec pe langa el ca niste caini pe langa un stalp, si stim noi toti ce fac cainii pe stalpi....nu?
Trist dar adevarat, acesta este sentimentul care ma incearca cand ma uit la tembelizor sau in presa si vad un articol legat de politicienii romani. Tot timpul am senzatia ca, vorba celor din reclama aia tampita la furalizadon (antidiareic respectabil de felul lui), au facut cam tot ce puteau face pe drapelul national si pe poporul asta amarat si adormit.


Ipocrizia poate imbraca multe forme, insa asta deja depaseste limitele absurdului. Nici macar nu are rost sa ma enervez de pomana pentru ei, pentru ca oricum nu se rezolva nimic. Oricum ei vor continua sa fure, sa minta, sa insele si sa faca promisiuni false, sa se apere unii pe altii calcand in picioare in orice mod posibil drapelul national, valorile nationale, justitia si poporul pe care "il reprezinta".

Probabil ca drapelul ala cu cap de lup de pe vremea dacilor ar fi mai potrivit, ca parca ni se potriveste mai mult, suntem condusi de lupi, si ne transformam incet dar sigur in lupi sau in oi cu totii.
Sau daca nu se poate, si ramane drapelul actual, m-as inspira de la vecinii nostri si frati de sange, moldovenii, care au pe steag un cap de bour. Ce frumos ar fi sa avem si noi pe steag capul unui politician, care vreti voi? S-ar potrivii, ei cu bourul lor, noi cu boul nostru :))


Mai bine v-as vedea cu drapelul ala pe piept pe toti politicienii! Desii, l-ati spurca si acolo :(

duminică, 26 iunie 2011

Pasol na turbinca, ciorti!

Sincer sa fiu, am vrut sa incep acest post cu "Pasol, Vidma, na turbinca!", insa dupa cateva secunde de meditare, am hotarat sa fiu totusi mai cu cap decat subiectii acestui post si sa prefer "Mars in turbinca diavolilor!" unui mult mai acid "Mars in turbinca moarte!"

Odata ca trebuie musai sa vorbesc la plural, si apoi pentru ca totusi, sa faci pe cineva "moarte" mi se pare cam dur, desii sunt sigur ca pe altii nu i-ar deranja. Plus ca "diavolilor" suna asa cumva a alint, mai uman, aproape dragostos in anumite conjuncturi (nu ca ar fi cazul aici). Si, fie ca ne place, fie ca nu, trebuie sa fim putin ingaduitori, pentru ca noi i-am ales, noi ii meritam. Nu ma refer aici individual, ci ca si popor, asa cum si actiunile lor se reflecta asupra tuturor, ne reprezinta. Ce-si face omul cu mana lui, se cheama lucru manual ;)

Dar, sa termin cu introducerea si sa trec la subiect. Ce a generat acest post a fost recentul atac al prea-slavitului conducator Basescu la adresa regelui Mihai, si o serie de declaratii ce au urmat lui. Includ aici declaratia "live" facuta de domnul presedinte, pentru a fi clar pentru toata lumea.
Clar, ce mai! Presedintele romaniei isi da in stamba, acuza in direct pe fostul monarh de tradare, si il face "sluga la rusi".

Pe de alta parte, am dat un search pe goagle-ul lui Vanghelie, ca nu mai tineam minte exact cum se zice, si uite ce am gasit...
In urma cu cinci ani, presedintele Traian Basescu era de o cu totul alta parere. In Raportul Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste, asumat de presedinte in 2006, abdicarea din 1947 a Regelui este descrisa ca fiind "unul din marile abuzuri ale comunismului in Romania".
Abdicarea Regelui este descrisa in Raport ca fiind una "fortata" si drept unul din marile abuzuri ale comunismului in Romania. Este precizat si aportul Moscovei care "l-a obligat pe tanarul rege Mihai I sa accepte transferul de putere catre un guvern care, din toate punctele de vedere, intruchipa dictatura comunista in ascensiune". Istoricii au demonstrat ca puterea Regelui era una "formala" si ca se pregatea instalarea regimului comunist. "Mai mult, aceste campanii de arestari ( n.r. - ale conducerii PNT) au pregatit terenul indepartarii ultimei institutii ce mai lega Romania de democratie, monarhia", mai scrie in documentul elaborat de istorici la Palatul Cotroceni si asumat in fata Parlamentului de catre presedinte.
Cam s-a sucit d-l presedinte si se contrazice pe sine insusi...dupa cum vad eu...nu? :D

Nu ca m-as omora eu prea tare cu regele Mihai, insa parerea mea de simplu om, care am fost invatat sa gandesc cinstit si corect, mi se pare stupid si imoral ca tu, in calitate de presedinte al Romaniei, sa faci asemenea afirmatii la adresa unui alt conducator al tarii tale, in varsta si pe care toti istoricii cu staif il absolva de orice vina, pe care casele princiare din intreaga lume il respecta. Mai ales, cand acesta a fost amenintat ca daca nu semneaza abdicarea nu i se mai garanteaza securitatea si sute de studenti care fusesera arestati pentru ca au participat la o manifestatie pro-monarhista vor fi executati. Ca si nota personala, Mihai avea atunci cam 26 de ani, adica varsta la care tinerii placintei dau cu masina peste oameni, beizadelele buzate si rujate se dau prin bamboo si isi prezinta gentile Louis Vuitton prin parlamentul Europei. Insa deh,...este un tradator!

Si apoi, asta ca asta..dar iata ce mai imi vazura ochii ieri pe toate siteurile marilor ziare din Romania: "Daca ar fi fost Traian in locul Regelui, ar fi spus: impuscati-ma, nu ar fi abdicat!". Uite linkurile...sa nu se zica ca ma gasesc eu in treaba:Mari figuri is in familia asta, ma jur! Parca incepe sa-mi fuga mintea la marile dinastii din istorie, cand vad cati oameni "eminamente bolnavi" is in familionul asta. Astept cu nerabdare chiar sa vina si "a mica, a lu tata" sa ne explice si ea cum e cu "istoriile astea moderne, pe care le inventeaza famelia lor" si cate ar fi facut "tati" daca ar fi fost el in locul lui x, y sau z in istorie. Bag seama ca daca am fi avut vreo 20 de Basescu de-a lungul istoriei sa ne carmuiasca cu intelepciunea unui capitan de cursa lunga trecut prin multe si "uns" cu toate alifiile, Romanica noastra prapadita ar fi fost buricul pamantului!

Stati bre fratilor nitel...da nu cumva voi ne conduceti de cativa ani buni? De aia traim asa bine? Si de aia avem atata coloana vertebrala? Adica vii tu si-mi zici mie ca daca era Traian in locul lui Mihai ar fi primit gloantele cu pieptul dezgolit si cu zambetul pe buze, ca nu s-ar fi lasat calcat in picioare de rusi si comunisti? Tu, care de atatia ani taci din gura la orice comenteaza ungurii si te milogesti la usa UDMR ca sa poti mentine o majoritate fragila? Adica, acolo nu mai e vorba de demnitate frate?

Ete cine s-a gasit sa ne tina morala in tara asta! Si atunci, sa nu va mire titlul...;)

Aaa, sa nu uit bre...stati asa, ca mai am ceva in poseta! Se putea sa lipseasca din circul asta faptura gingasa si diafana cu nume de Elena? Evident ca nu, a sarit sa-si apere mentorul!
Udrea il apara pe Basescu de "regalisti": "Ce faceau cand il alergau prin anii '90 prin aeroport si nu-i dadeau voie Regelui Mihai sa intre in tara?"
Remarc ipocrizia, si de data aceasta s-a manifestat plenar, si la asa-zisii analisti politici si la politicieni!
Na bine tu Nuti tu, ca bine le-ai mai zis-o de data asta...remarc si eu "ipocrizia" aia de care vorbesti tu asa bine cu gurita aia a ta frumoasa...of of, si mai mai...traian stie....:))

duminică, 19 iunie 2011

Lupta vietii

Copiii nu-nteleg ce vor:
A plange-i cumintia lor.

Dar lucrul cel mai las in lume
E un barbat tanguietor.

Nimic nu-i mai de ris ca plansul
In ochii unui luptator.

O lupta-i viata; deci te lupta
Cu dragoste de ea, cu dor.

Pe seama cui? Esti un nemernic
Cand n-ai un tel hotarator.

Tu ai pe-ai tai! De n-ai pe nimeni,
Te lupti pe seama tuturor.

E tragedie-naltatoare
Cand, biruiti, ostenii mor.

Dar sunt eroi de epopee
Cand bratul li-e biruitor.

Comediant e cel ce plange
Si-i un neom, ca-i dezertor.

Oricare-ar fi sfarsitul luptei,
Sa stai luptand, caci esti dator.

Traiesc acei ce vor sa lupte,
Iar cei fricosi se plang si mor.

De-i vezi murind, sa-i lasi sa moara,
Caci moartea e menirea lor.

Colaj:
Trei titluri diferite, din trei ziare diferite, toate trei mi-au atras atentia in egala masura si m-au dus cu gandul la poezia lui Cosbuc cu care am inceput acest post. Pentru ca toate conduc spre aceeasi idee, a luptei omului pe acest pamant pentru supravieturie, pentru viata. Dar, sa le luam pe rand.

In primul, facem cunostinta cu Dumitru Iorga, un baiat de 20 de ani din Galati care traieste permanent cu o inima artificiala legata de el intr-o geanta. Un baiat pentru care un imbracatul, un dus banal, somnul reprezinta provocari, un baiat care datorita problemelor sale a ajuns sa fie izolat si evitat de cei de varsta lui, un baiat care se teme sa mearga prin locuri aglomerate de frica ca nu cumva vre-un hot sa-i fure geanta cu pretioasa sa incarcatura care il tine in viata. In acelasi timp, el este insa un baiat care nu se da batut si viseaza la un transplant de inima, la o prietena, la facultate,...la o viata normala. Un luptator, si sper sincer un invingator.

In al doilea, vedem reversul medaliei. O fata de 23-24 de ani dintr-un sat din judetul Vaslui care traieste legata vara in curte de un copac iar iarna priponita in grajd. Nascuta cu paralizie cerebrala, nu vorbeste si nu poate sa se hraneasca singura, nu distinge culorile si este tratata de catre "mama" sa alchoolica mai rau ca un animal. Importanti sunt banii pe care ii primeste de pe urma fetei, alocatia de 300 RON si ajutorul de asistent social de 350 RON, suficienti ca asa zisa ei mama sa-si cumpere bautura pentru "a uita de necazuri". Primarul era constient de situatie dar a inchis ochii, cei de la asistenta sociala stiau, dar nu au facut nimic, samd... Pentru mine acest caz are o rezonanta emotionala suplimentara, dat fiind ca am crescut intr-o familie cu o situatie asemanatoare insa cu final complet diferit. Parintii mei au renuntat la tot pentru a avea grija de sora mea si pentru a o face sa aiba o viata cat mai fericita, astfel ca a ajuns la 34 de ani cand nimeni nu ii dadea sanse sa treaca de adolescenta. Si aceasta fata e un luptator, inconstienta dar o luptatoare care se incapataneaza sa ramana in viata in ciuda acestui tratament inuman de care are parte din partea celei care ar trebuii sa-i fie mama. Nu conteaza cine suntem, cum suntem, viata are felul ei propriu de a se manifesta si de a-si cere drepturile.

Legat de al treilea articol, nu prea am mare lucru sa comentez, titlul este sugestiv, iar detaliile se pot citi in el. Insa, totul se leaga in mintea mea si de aceea am ales sa-l includ in colaj. Trecand peste cifre, el prezinta crudul adevar, suntem un popor sarac.
Lasati la o parte masinile de fite, cluburile exotice unde se consuma "bunatati" si se sparg intr-o seara sume de bani care reprezinta venitul unei familii medii pe o luna. Astea sunt pana la urma cazuri singulare in marile orase, care nu fac decat sa contureze si mai bine reversul medaliei. Daca media pe tara este atat de mica dupa cum spune articolul, iar o mica parte din populatie se lafaie in acest lux, ganditi-va care e starea celeilalte parti din populatie, a majoritatii. Ganditi-va la cei multi de la periferia marilor orase care scormonesc prin gunoaie, ganditi-va la cei multi de la sate care practica aceeasi agricultura medievala pe care au facut-o si stramosii lor, la cei batrani care traiesc de pe o zi pe alta, la cei asemeni parintilor acelei fete din judetul Vaslui.

Baiatul din Galati a fost un norocos pentru ca familia lui si-a permis sa-l sustina financiar in acele complicate interventii medicale in Germania, insa marea majoritate a celorlalti copii nu au acest noroc. Adevarul e ca am folosit acest cuvant "noroc" in mod impropriu, pentru ca nu e un noroc, e normal! Intr-o tara normala, membru al uniunii europene, toti oamenii ar trebuii sa poata beneficia de anumite servicii medicale vitale pentru ei. Este anormal ca in secolul 21 o fata grav bolnava, fara nici o alta vina decat ca s-a nascut, sa traiasca legata de un copac sau priponita in grajd cu animalele. Este anormal ca un copil sa fie abandonat pe camp la 10 luni de catre mama lui pentru ca nu isi permite sa-l creasca. Este anormal sa vedem la stiri cum copii sunt vanduti ca niste obiecte unor straini care au bani, ca cei bolnavi si infirmi sa fie ascunsi si tratati ca animalele.

Intr-o tara adevarata, condusa de niste oameni adevarati care se gandesc la cei pe care ii conduc, cazurile "speciale" se bucura de atentie "speciala". Si, asa cum a spus actrita Manuela Harabor, mama unui astfel de copil:
"E de datoria fiecaruia dintre noi, daca ne numim oameni, sa crestem bucatica asta din noi, sa-l iubim indiferent cum se naste. Un copil nu e rebut!"

vineri, 17 iunie 2011

Oameni sau animale?

Cu ce suntem noi mai presus de animale?

Un articol vazut atat pe realitatea.net cat si pe mediafax.ro m-a determinat sa scriu aceste randuri.
Este vorba despre un bebelus de 10 luni abandonat de mama lui pe un camp in judetul Vaslui pe motiv ca nu-l mai poate creste si care a fost gasit de catre o localnica in timp ce ducea vaca la pasune.

In ultimele luni de cand sunt parinte, am devenit extrem de sensibil la subiectele care privesc copii. Pentru ca doar dupa ce esti parinte, intelegi cu adevarat miracolul vietii, vezi cat de grea este lupta unui copil pentru supravietuire, cat de neajutorat este si prin ce greutati trece inclusiv cand vine vorba de crescutul dintilor, de mersul de-a busilea, de statul in fund sau de dorinta inepuizabila de a incerca sa mearga pe doua picioare, etc... Iar un zambet venit din partea lui nu poate fi cumparat de nimic pe lumea asta ;)

Si toate cuvintele si sentimentele astea vin din partea unui tata, deci va dati seama ce inseamna legatura unei mame cu copilul ei...

Si totusi, uite ca exista pe lumea asta, unde altundeva decat in romanica noastra, si mame care isi lasa copilul de 10 luni pe camp. Pe camp!!! Nici macar la un centru de copii, sau la o biserica sau spital...sau oriunde unde in maxim 3 minute cineva il poate gasi, dar nu pe camp! E scandalos, inuman, si tot ce vreti! Cum mama draq sa abandonezi un copil pe camp? Imbracat doar intr-un body si cu un biletel pe care scria numele, data nasterii si ca iti pare rau dar nu-l mai poti creste pentru ca ai fost parasita de barbat. Pe camp...

Pana si animalele au mai multa grija de puii lor. Vedem peste tot in natura animale care sunt in stare sa-si dea viata aparandu-si puii de pradatori. Vedem animale care vaneaza sau cauta hrana zi si noapte pe vaste intinderi pentru a-si hranii puii. Vedem animale care isi ascund puii pana si in gura, ca sa nu fie atacati de pradatori. Dar nu-i abandoneaza cand ei sunt neajutorati! Unele animale ucid puii altor animale de acelasi regn, dar nu puii lor! Unele animale isi parasesc puii, dar doar cand acestia sunt capabili sa se descurce singuri! In unele cazuri s-au observat si situatii cand mamele isi renega puii, insa asta s-a intamplat datorita interventiei umane, cand puii au primit miros de oameni si mama nu i-a mai acceptat. Insa in natura, fara interventia umana, animalele nu isi abandoneaza puii.

Ne pretindem superiori, dar oare suntem?
- Conform genezei, am fost creati de catre Dumnezeu dupa chipul si asemanarea sa, si am fost trimisi pe pamant ca sa il stapanim si sa ne hranim cu vietuitoarele si roadele lui. Iar pentru o asemenea fapta, ar trebuii sa ne perpelim mult si bine la focul ghenei! Deci, moral vorbind, o asemenea fapta este incalificabila, iar asa-zisa mama ar merita batuta cu pietre si lasata si ea la randul ei pe un camp sa se gandeasca la fapta ei.
- Conform evolutionismului, am evoluat din primate, suntem doar niste animale evoluate si atat. Insa, comportamentul nostru lasa mult de dorit si nici macar animale nu am putea fi numiti in situatii ca aceasta. Pentru ca suntem o rusine pentru animale, ele nu fac asa ceva. Biologic vorbind, acest gest este unic, sfideaza toate regulile naturii legate de sentimente materne si rolul nostru pe pamant in calitate de parinti, si practic pe termen lung inseamna extinctia celui care a facut acest gest. Ceea ce ar trebuii sa se intample cu asa zisa "mama"!

Ce sa mai vorbesc de mamele din alte stiri, care si-au bagat copilul intr-o punga si l-au aruncat la ghena de gunoi? Brrr...inchei aici, pentru ca nu mai suport sa ma gandesc la asta, e prea horror!

joi, 16 iunie 2011

Noi nu ne vindem tara?

Ei as...au trecut vremurile alea de dupa revolutie cand se striga in gura mare ca nu ne vindem pamantul la straini. Acum am vinde si pamantul de sub casa pentru o suma buna. Totul e de vanzare, atata timp cat pretul e avantajos.

Treptat, dar sigur ne vindem terenurile. Si asa si trebuie sa se intample, pentru ca nu mi se pare normal ca atatea terenuri sa tea in paragina. Dragutul de Iliescu a stiut cum sa cumpere voturile si le-a dat pamanturile confiscate de catre comunisti inapoi celor in varsta. Adevarul asta e, nu are rost sa mintim, a stiut cum sa cumpere votul lor, si cei de la tara l-au "recompensat".

Asa ca tot batranu, asemeni celor de la revoltele taranesti a scandat "Noi vrem pamant" si a primit pamant...sa-i ajunga pana peste cap, sa-i intre si in gura. Plini de voiosie s-au apucat si au defrisat livezile cu pomi fructiferi, dealurile cu vita de vie si au facut ogoare "manoase" pe care sa le lucreze ca in evul mediu cu sapa si cu calul. S-au distrus canalele de irigatii, s-au vandut la fier vechi kilometrii de tevi de irigatii, s-au distrus toate cooperativele "comuniste". Aleleiii...si ce bine era sa lucreze iara pamantu lui drag, asa cum l-au lucrat mosii si stramosii sai in evul mediu. Numa ca deh...totul are o limita, si pica sarmanul batran in groapa, iar cei care ii urmeaza is oameni cu palme fine, crescuti in socialism care nu pun manuta pe sapa si nu stau la coada calului sa-i miroasa basinile in timp ce lucra pamantul. Si mai bine, nepoteii is crescuti in capitalism, aia nici macar nu vor sa auda de pamant si de bronzat la soare in timp ce-l lucri, ei stiu doar de bronzat la solar, bronz uniform si "peste tot" ca sa fi "cool".

Si uite asa, unde nu-i cap, vai de picioare. Acu batranii s-au dus, terenurile au ramas in paragina, infrastructura s-a distrus complet si traim doar cu amintiri. Suntem una dintre tarile cu cele mai mari suprafete agricole din Europa, si agricultura noastra e falimentara. Am vrut pamant...avem pamant, si nu stim ce sa facem cu el.

Da nu-i bai, pentru ca timpul le rezolva pe toate. Si acuma vindem pamant, il dam moca, numa sa scapam de el. Strainii ne cumpara tara pe mai nimic. Stiu ce sa faca cu ea!

Si asa si trebuie, daca romanul e prea prost sa se conduca singur, sa vina altii destepti si sa ne conduca. Nu am fost capabili sa ne gospodarim singuri, sa fim proprii nostri sefi, lasa sa vina altii sa faca pe sefu iar noi sa "ranim" dupa fundu lor, sa le lingem talpile si sa le multumim. Pentru ca poporul asta doar asta stie, sa se gudure la picioarele stapanilor, sa faca aport si sa sara la comanda.

Sa vina elvetienii, nemtii, austriecii, norvegienii, suedezii si sa ne educe, ca e nevoie!

miercuri, 15 iunie 2011

Nu exista tanar care sa nu fi incercat...

Cum? Nu stiti ce? Ei na...da nu se poate asa ceva mai oameni buni!

Ete replica "doamnei" Placinta la acuzatia adusa fiului sau, deja celebrul Palanet, ca a consumat canabis, atunci cand a facut el pe macho man de si-a batut iubita, a facut pipi pe o troienita de-a lui Daniel si si-a curatat pneurile la masina de fite pe un amarastean ce a incercat sa o apere pe iubita proprietate personala si sac de antrenament la box de palmele sale educative si pumnii moralizatori:
Referitor la droguri, eu nu cred ca exista vreun copilas d-asta de acuma care sa nu fi incercat ceva. Eu nu am incercat, pentru ca nici nu sunt fumatoare si nici nu ma intereseaza. Deci probabil ca asta este moda si probabil ca acolo unde a facut scoala, in strainatate, probabil ca toti au incercat

Mai mult, nu a fost un caz singular, potrivit sursei realitatea.net
Potrivit rezultatelor raportului medico-legal, Andrei Plăcintă a consumat încă din 2007 canabis. Mai exact o ţigară la două sau trei luni, spun medicii. În raport se mai spune că ultima doză administrată a fost la sfârşitul lui 2010.

Da, stiu ca nu va vine sa credeti ce ati citit, dar asta e adevarul gol golut. Nu o sa contrazic pe nimeni care va spune ca deh, astia de la Realitatea sunt partinitori si nu mai stiu ce sa faca ca sa puna in lumina proasta pe oricine atins de culoarea "oranj", insa, mai stiu eu o vorba veche romaneasca care zice ca fara foc, fum nu iese; si in orice zvon e si un sambure de adevar. Asta, plus ca oricat de anti-oranj ar fi realitatea, daca ar minti, i-ar da in judecata tanti palanet in secunda doi, v-o dau eu in scris ;) Asa ca, sa luam stirea drept buna si, daca aveti "copilasi" din astia pe la 20 de ani, sigur s-au ascuns prin ceva colt de toaleta, debara, bar de n-spe fite si au tras pe nas cate un picut de canabis, marihuana, sau poate chiar mai mult. Toti sunt niste drogati, daca nu credeti, mai cititi o data ce a afirmat madama Palanet mai sus.

Cred ca si daca l-am vedea pe stimabilul Palanet cu un Kalashnikov in mana tragand in ceva baba care trece prea lent strada pe trecerea de pietoni tot i-ar gasi mami o scuza, ca deh, asa is ei scumpii astia de copchilasi de acuma, mai se distreaza si ei putin ca doara asa e moda asta si asa ii invata acolo in strainatate unde a facut dragul de el scoala. Cum nu mai? Nu ati vazut doara in filme cum trag pe nas si se impusca? Asa e viata mai! Da mai, da nu va temeti ca nu patesc nimica, doara am vazut eu copilasii aia actorii dupa film, ca erau intregi si nevatamati, nu au patit absolut nimika! Da mai, pe cuvant de "pionier"!

De aia nu e buna scoala la noi aici asa in Romania, ca ies copii blegi, cu frica de dumnezeu si parinti. Trebuie musai trimis in strainatati ca sa invete ultima moda la tras pe nas, ultimele tehnici de batut prietena, ultimele manevre prin care dai cu masina inainte si inapoi pe vre-un fraier care se pune de'a strambu in fata ta, sau ultimele scheme de facut pipi pe troienita.

Ce stiti voi, amarastenilor cum e sa fii la zi cu ultimul racnet in materie...

sâmbătă, 11 iunie 2011

...and Justice For All

Totul pleaca de la un articol pe care l-am citit azi dimineata pe site la adevarul: "Olimpic la biologie, eliminat la examenul de bacalaureat"

Iar pe cand am citit articolul, primul lucru ce mi-a venit in cap e melodia celor de la Metallica "...and Justice for All". Pentru cei care nu "inteleg" rockul, ascultati versurile cu atentie, pentru ca ele au un sens, nu reprezinta doar "zgomot" :P

Ok, sa revenim la oile noastre. Da, sunt de acord, regulamentul e clar, baiatu a facut greseala sa isi uite telefonul in buzunar, trebuie dat afara. Ca in mintea comisiei nu a contat absolut deloc faptul ca totusi nu e un fiste-cine, ci e un baiat inteligent mi clar ca lumina zilei. Dar, stau si ma gandesc, oare e corect ca acest tanar sa fie pedepsit in timp ce altii, mii, copiaza ca in codru fara nici o treaba si scapa nepedepsiti? Si sa nu-mi vina nimeni cu povesti ca nu e asa, o stim cu totii, la bacalaureat se copiaza ca-n codru! Comisiile de la un liceu inchid ochii pentru ca si comisiile de la liceul lor sa faca acelasi lucru. Vorba romaneasca veche, meteahna uriasa de care nu cred ca vom scapa vreodata pentru ca asa suntem noi infecti si fara caracter: "o mana spala pe alta".

Da, trebuie sa se puna piciorul in prag la un moment dat, si cineva trebuie sa faca primul pas chiar si aici. Insa, intr-o tara in care judecatorii beti circula la volan si scapa nepedepsiti pe motive de vicii de procedura, intr-o republica bananiera in care beizadele de parlamentari lovesc cu masina pietoni si scapa pentru ca mami sau tati e mare si are malai, intr-o cloaca infecta de cocalari gelati mitocani, de pipite siliconate inculte, de prefecti care omoara nou nascuti pe trecerea de pietoni si isi cumpara cu bani grei libertatea, de vamesi umflati cu surle si trambite pentru camioanele de mita incasate pentru ca peste o luna sa fie toti bine merci in libertate si cu vile de lux...stau si ma crucesc...uite domnule cum am inceput noi marea lupta anti-coruptie si anti-furat.

Problema mi se pare mult mai dura, din alt motiv, pe care nu stiu cati l-au sesizat. Copilul asta, conform "metodologiei" funebriste, nu numai ca a fost dat afara de la examenul de bacalaureat, dar, va putea sa se prezinte la un nou examen abia in 2012! El nu are voie sa participe la urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat, deci doar in toamna lui 2012 mai poate. Si sincer, mi se pare o pedeapsa draconica, cu mult peste ceea ce a facut, echivalentul unei condamnari la moarte pentru un furt. Ganditi-va ce inseamna pentru acest copil inteligent sa stea pe tusa un an jumate. Asta in timp ce altii, prosti gramada au copiat si vor copia fara greturi. Sunt ferm convins ca au existat si vor mai exista prin toata tara cazuri de astfel de "uituci" care au fost sau vor fi iertati. Iar el, cel cu cap, e penalizat pana in toamna lui 2012.

Nu spun aici ca ar fi trebuit iertat. Insa, ar trebuii tinut cont ca traim in romania, ca baiatul nu este o panarama care isi bate joc de scoala. Ar fi trebuit tinut cont de modul in care s-a dat pana acum bacalaureatul si despre cati copii iau in fiecare an la bacalaureat note mari pe nemerit, ar fi trebuit inteles ca nu putem cere perfectiune din prima intr-un sistem si o tara inperfecte. Justitia presupune cantarirea faptelor celui inculpat, judecarea lui intr-un context amplu, nu doar aplicarea orbeasca a unor reguli absurde.

Pana la urma, bacalaureatul e o proba a maturitatii, nu e politie. Am ajuns sa pedepsim mai dur o posibila intentie de furt intelectual sau o neglijenta decat furturile reale. Si asta pe copii promitatori! Am ajuns...vai de c**ul nostru!


Si poate asa, in maniera rautacioasa personala, ar fi trebuit inteles un copil atata timp cat este inteles un adult, ministru al invatamantului caruia cineva ii sopteste ce sa spuna in cadrul unei conferinte de presa pentru ca el e balalau si nu poate sa tina minte cateva propozitii.